Medicijndossier Premium Corner

De pil wordt duur betaald. Waarom?

11 september 2017Leestijd: 10 minuten

 Sommige medicijnen kosten per jaar evenveel als een Tesla. Idioot, zeggen de critici. De industrie maakt absurde winsten, vindt ook de minister. Nee hoor, meent gezondheidseconoom Marc Pomp. De winsten zijn juist aan de lage kant.

Er is veel ophef over de hoge kosten van sommige medicijnen. Logisch: de medicijnen bijvoorbeeld die Leonie Janssen-Jansen krijgt (zie ‘Ik hoop dat ik april kan halen’) kosten ongeveer even veel als een dure Tesla of Mercedes: in haar geval een ton. En dat elk jaar dat ze in leven blijft en ‘mama voor mijn jongens’ kan zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.