kennis Premium Corner

De geur van cocaïne en de ozon in het Stedelijk

01 mei 2017

Ogen dicht, neus tegen het doek en ervaren maar. Piet Mondriaans Compositie no. IV, met rood, blauw en geel uit 1929 heeft tinten van munt en hout. Scherp-fris, of zoiets. ‘Kan kloppen,’ zegt geurkunstenaar Jorg Hempenius, in sommige contreien ook bekend als Aromajockey Scentman. ‘Mondriaan gaat over contrasten: zwart versus wit, man versus vrouw. De houtgeur representeert dat mannelijke, de pepermuntgeur het vrouwelijke.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.