kennis Premium Corner

Dit is de evolutionaire basis voor gevoel voor muziek

20 april 2017Leestijd: 3 minuten

Ritme en melodie hebben grote invloed op onze emoties en gedachten. Wat is daarvan eigenlijk de evolutionaire basis?

De grijze kaketoe Snowball is wereldberoemd dankzij een filmpje. In het filmpje dat in 2007 verscheen, bewoog de kaketoe wild met zijn kop op en neer op het nummer Everybody van de Backstreet Boys. Niet alleen was het filmpje een hit op internet, ook voor de wetenschappelijke wereld had het een grote betekenis. De vogel bleek over een vermogen te beschikken waarvan tot dan toe werd gedacht dat alleen mensen het hadden. Kaketoes hebben blijkbaar hersencircuits voor de verwerking van beats. Vanaf dat moment stortten muziek­onderzoekers zich op allerlei dieren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.