kennis Premium Corner

Waarom brein achteruit gaat bij patiënten met MS

06 maart 2017Leestijd: 3 minuten

Veel mensen met MS hebben last van cognitieve achteruitgang. Het blijkt dat het rustnetwerk in hun brein te dominant is.

Veel patiënten met de zenuwziekte multiple sclerose (MS) zijn prima in staat om te werken. Ze hebben weliswaar fysieke problemen, maar werk­omgevingen kunnen daarop worden aangepast. Problematischer wordt het als ook het geheugen en de concentratie het laten afweten. De helft van de patiënten met MS krijgt op den duur te maken met dergelijke cognitieve problemen. Tot dusver was onbekend wat de precieze oorzaak was van de achteruitgang van het brein.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.