kennis

Totstandkoming van de Marker Wadden: the making of

24 maart 2017Leestijd: 1 minuut

Langs de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad legt Natuurmonumenten een groepje eilanden aan. De eilanden moeten een toevluchtsoord worden voor visetende vogels als het nonnetje, zwarte stern en visdief. Elsevier nam de boot en vroeg André Rijsdorp van Natuurmonumenten naar het hoe en waarom van de eilanden.

Rypke Zeilmaker dook voor Elsevier in de totstandkoming van Marker Wadden en ontdekte dat de overheid de aanleg van de eilanden met oneigenlijke argumenten doordrukte. Lees zijn artikel hier:

Belangenverstrengeling bij aanleg Marker Wadden?

Video en interview door Nicola Wettmarshausen

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.