🎧 PODCAST

Podcast: BruXL #16 Nederland moet vaker nee zeggen in Brussel

17 december 2022Leestijd: 1 minuut

In de laatste aflevering van EW’s EU-podcast BruXL van het jaar uitgebreid aandacht voor het grote corruptieschandaal in het Europees Parlement én, belangrijker nog, de afgelopen weken kreeg Nederland eindelijk weer eens een paar keer zijn zin in Brussel. Hoe komt dat en wat kunnen we daar van leren? Matthijs van Schie bespreekt het met correspondent René van Rijckevorsel.

Luister via Spotify:

Apple Podcasts:

Uiteraard ook deze aflevering weer een quizvraag:

Toen Mark Rutte in februari 2020 naar Brussel ging om te praten over de meerjarenbegroting van de EU, liet hij zijn desinteresse blijken door te zeggen dat hij een biografie bij zich had, die hij tijdens de onderhandelingen rustig zou kunnen lezen. ‘Ons standpunt is bekend’, zei Rutte bij binnenkomst . Dat betekent dat de rest van de EU wat betreft Nederland op zijn kop kan gaan staan, Nederland zal niet buigen. Maar over wie ging die biografie?

En als bonusvraag: wie had deze biografie geschreven?

Stuur uw antwoord naar [email protected] en maak kans op een Speciale Editie Europese Unie.