🎧 PODCAST

Podcast: Poetin dreigt Europa in kille herfst en gure winter te storten

21 juli 2022Leestijd: 1 minuut

Terwijl we in Europa nu nog genieten van het zonnige zomerweer, wijst alles erop dat straks een kille herfst en een gure winter staan te wachten. Zeker als het Rusland van Poetin de gaskraan helemaal dichtdraait.

Wat wil de Europese Unie daar aan doen? En antwoord op een prangende vraag: zien we Mark Rutte na zijn premierschap straks terug met een topbaan in Brussel? Matthijs van Schie bespreekt het met EU-correspondent René van Rijckevorsel in een nieuwe aflevering van de podcast BruXL.

De quizvraag van deze week luidt:

Mark Rutte zei tegen EW dat hij niet naar Europese Unie of de NAVO gaat. Een voorganger van Rutte wilde juist heel graag naar de EU en naar de NAVO, maar uiteindelijk werd hem dat niet gegund. Door welke twee personen werd hem dat niet gegund?

Stuur uw antwoord naar [email protected] en maak kans op een Speciale Editie Europese Unie.