🎧 PODCAST

‘Afrika moet voor de EU een grotere zorg zijn dan klimaat’

11 februari 2022Leestijd: 1 minuut

In Europa zijn alle ogen gericht op de zogenoemde klimaatcrisis, maar het gaat maar weinig over een uitdaging die misschien nog wel veel groter is: Afrika. Waarom is het zo belangrijk dat de Europese Unie zich bekommert om de toekomst van Afrika?

Matthijs van Schie bespreekt het in deze aflevering van de podcast BruXL met EU-correspondent René van Rijckevorsel. René belt ook met de Belgische europarlementariër Assita Kanko van de partij N-VA, die is geboren en getogen in Burkina Faso.

Verder aandacht voor een gebrek aan elektrische laadpalen in Brussel, Commissievoorzitter Von der Leyen die wordt geplaagd door ‘delete-gate’ en natuurlijk de quizvraag, waarmee een Speciale Editie Europese Unie valt te winnen. De quizvraag luidt als volgt:

VVD-europarlementariër Liesje Schreinemacher was een verrassende keuze als minister voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Wie is haar opvolger in het Europees Parlement?

Mail uw antwoord en andere tips, vragen of opmerkingen naar [email protected].