🎧 Luister de podcast

Duitsland, al 150 jaar Europa’s probleemstaat: eerst te agressief, nu te passief

01 maart 2021Leestijd: 1 minuut

Nu het vaccineren in de Europese Unie eindelijk op gang begint te komen, denken sommige landen hardop na over een vaccinatiepaspoort. Donderdag 25 februari werd er in Brussel over gesproken tijdens een nieuwe EU-top. Krijgen we er straks zo’n paspoort bij? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

En over de coronacrisis gesproken: meer dan een half jaar geleden bereikten de regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten een akkoord over het coronaherstelfonds van 750 miljard euro, maar er is nog steeds geen euro van uitgekeerd. Gaat het er überhaupt nog van komen? Tot slot opnieuw aandacht voor Duitsland, dat dit jaar zijn 150ste verjaardag viert. Hoe staat het machtigste land van Europa ervoor?