🎧 Luister de podcast

‘Tweede Kamer moet Merkels compromis met Polen Hongarije over begroting en herstelfonds blokkeren’

14 december 2020Leestijd: 1 minuut

Na maanden van geruzie werd er donderdag 10 december eindelijk een akkoord bereikt in Brussel over de EU-begroting en het coronaherstelfonds. Waarom hebben Polen en Hongarije, die zo lang dwars lagen, hun verzet opgegeven? We gaan het bespreken met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Uit Brussel kwam ook witte rook over uitbreiding van de sancties tegen Turkije wegens illegale gasboringen in Griekse wateren.

Ook aandacht voor de meest slepende kwestie van de laatste jaren: de Brexit. Terwijl het nieuwe jaar en daarmee de deadline voor een deal steeds dichterbij komt, werden de Britse premier Boris Johnson en voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie het tijdens een etentje niet eens. Tot slot aandacht aandacht voor een opmerkelijk voorstel van D66: het EU-lidmaatschap vastleggen in de Nederlandse Grondwet.

Mis niets en abonneer u op deze podcast