🎧 Luister de podcast

‘Coronaherstelfonds moest EU bijeenhouden, maar zorgt alleen voor ruzie’

07 december 2020

Nadat Polen en Hongarije het coronaherstelfonds, en daarmee de gehele EU-begroting, blokkeerden, willen de Franse president Macron en onze premier Rutte het fonds via een andere weg tóch instellen. Is dat verstandig? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Voor het coronavirus, de oorzaak van al het getouwtrek, zijn de vaccins in aantocht. Het Verenigd Koninkrijk heeft er al één goedgekeurd, de EU-landen moeten nog even geduld hebben. Waarom gaan de Britten sneller? Tot slot aandacht voor hét schandaal van de week: een Hongaarse europarlementariër werd betrapt tijdens een seksfeest in een homobar. Dat maakt de tongen in Brussel los.

Mis niets en abonneer u op deze podcast