🎧 Luister de podcast

Open grenzen in de EU gaat niet, erkent nu ook Macron

09 november 2020Leestijd: 1 minuut

Na drie aanslagen in korte tijd in Frankrijk werd ook Oostenrijk afgelopen week getroffen door een islamitische terreuraanslag. Vier mensen werden door een IS-sympathisant gedood in de hoofdstad Wenen. Hoe gaat de Europese Unie hier op reageren? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Ook hebben we het over de economische impact van immigratie, waarover de Belgische Nationale Bank een uitgebreid rapport schreef. En de hele wereld kijkt naar de uitslag van Amerikaanse presidentsverkiezingen, die ook voor de EU én het vertrekkende Verenigd Koninkrijk van belang zijn. En wat betekent de uitslag bijvoorbeeld voor Brexit? Tot slot aandacht voor defensie: Duitsland wil méér samenwerken met niet-EU-landen. Waarom?

Mis niets en abonneer u op deze podcast