🎧 Luister de podcast

‘Veel Europeanen willen Trump weg hebben, maar hij is een vredespresident’

26 oktober 2020

Als het aan de inwoners van EU-landen ligt, moet Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten worden, als we althans de peilingen van diverse Europese peilingbureaus mogen geloven. Zou dat verstandig zijn? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Hij schreef een spraakmakend commentaar over Donald Trump, die ondanks negatieve beeldvorming met recht een vredespresident mag worden genoemd.

Ook hebben we het over de handel in ‘gouden paspoorten’ in Cyprus en Malta, waardoor allerlei onbekenden zich vrij in de Europese Unie kunnen bewegen. Wat zegt dat over het Europese immigratiebeleid? En verder weer aandacht voor de Brexit-onderhandelingen, die deze week weer zijn begonnen. En tot slot een blik op de vele EU-verdragen die sinds 1951 zijn gesloten. Wat hebben die ons gebracht?

Mis niets en abonneer u op deze podcast