EW Cultuurtocht 2021: meld u nu aan

Cultuur opsnuiven in het land zonder grenzen. Camille Oostwegel sr., voormalig eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, organiseert sinds 1994 dé Cultuurtocht. Samen met gasten van Château St. Gerlach gaat hij vier dagen op ontdekkingstocht in Zuid-Limburg en de grensregio.

Speciaal voor de lezers van EW organiseert Camille Oostwegel sr. dit jaar een extra Cultuurtocht, van zondag 19 september tot en met woensdag 22 september 2021. Met bijdragen van hoofdredacteur Arendo Joustra, politiek redacteur Carla Joosten en cultuurredacteur Bram Hahn.

Rond 14.00 uur start de Cultuurtocht op Château St. Gerlach. Onder het genot van koffie en een stuk Limburgse vlaai maakt u kennis met de andere deelnemers. Na de ontvangst gaat u wandelen door het Geuldal met hellingbos en wordt u rondgeleid in de Curfsgroeve die verscholen ligt tussen de hellingen.

De avond begint met een proeverij van Limburgse wijnen alvorens u aan tafel gaat voor een driegangendiner.

De tweede dag gaat u even terug in de tijd in het Kunst- en verzamelhuis in Wijlre. Op steenworp afstand ligt Kasteel Wijlre met een prachtig park. Tussen het groen ligt het kunstpaviljoen Hedge House verscholen. Hier bezoekt u de expositie ‘Act between sliding doors’ van kunstenaar Klaas Kloosterboer. Na de lunch brengen wij een bezoek aan de nog actieve Kunradersteengroeve. Kunradersteen is naast mergel een van de regionale bouwstenen van vroeger.

Deze middag brengt u ook een bezoek aan de Sint-Catharina kapel in Lemiers die bekend staat om de unieke muurschilderingen van Hans Truijen. De middag wordt in stilte afgesloten met de vespers in Abdij St. Benedictusberg.

Voor het driegangendiner wordt u verwacht in Restaurant Pirandello, maar voor het aperitief maakt u een tussenstop in de prachtige landschapstuin van de Carishof.

Op dinsdag gaat u grensregio verkennen. In het Belgische Sint-Martens-Voeren ligt Wijndomein Crutzberg. Wijnboer Eugené Ernens verzorgt een rondleiding over zijn domein en u mag de wijnen proeven. Onderweg naar het Duitse plaatsje Kornelimünster maakt u nog een tussenstop bij de Amerikaanse Militaire begraafplaats Henri Chapelle.

Na de lunch brengt u samen met een gids een bezoek aan het historische plaatsje Kornelimünster met prachtige vakwerkhuizen en de abdij. Op de terugweg naar Château St. Gerlach bezoekt u Kasteeltuin Oud Valkenburg gelegen bij Kasteel Schaloen.

Het aperitief wordt geserveerd in de tuin van Villa Casa Blanca, het voormalige woonhuis van familie Oostwegel. Het afsluitende driegangendiner wordt geserveerd in Restaurant Château Neercanne.

De laatste dag staat in het teken van Maastricht. Een gids neemt u mee naar het voormalige terrein van de Sphinx-fabriek. Via een wandeling door de nieuwe wijk Lindenkruis en het Frontenpark eindigt u bij Kruisherenhotel Maastricht voor een tweegangenlunch.

Uitgebreide informatie vindt u hier.

Boeken

De prijs bedraagt: € 870,- per persoon op basis van twee personen in een luxe hotelkamer in Château St. Gerlach.

Eenpersoonstoeslag bedraagt € 270,-

De prijs is inclusief drie overnachtingen, ontbijt, busvervoer, diners, lunches, toegangsbewijzen, aperitieven, wijnproeverijen, koffie en vlaai op zondag. Exclusief dranken tijdens de diners en lunch op woensdag.
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Reserveer nu via +31 (0)43 608 88 88 of [email protected]