Nicolette van den Hout Premium Corner

Kom met blokkade cryptomunten voor Russen

03 maart 2022Leestijd: 2 minuten

Door de sancties over en weer tussen het Westen en Rusland is het bijna onmogelijk om geld van of naar dat land te krijgen. Maar er staat één achterdeur wagenwijd open: iedereen kan nog steeds cryptomunten kopen. Deze route moet ook snel dicht, schrijft Nicolette van den Hout.

Vanaf het moment dat Rusland Oekraïne binnenviel, daalde de waarde van bitcoin en andere cryptovaluta. Toch stijgt de koers de laatste paar dagen weer. Dit komt volgens diverse crypto-analisten doordat Oekraïners en Russen cryptomunten kopen. De meeste nieuwe cryptoportefeuilles zijn klein, ziet blockchain-analist Chainalysis. Het vermoeden is dat het hier gaat om ‘de gewone man’ die probeert zijn geld veilig te stellen. Het vermoeden is ook dat rijke oligarchen in Rusland zo gaan proberen hun geld weg te sluizen, maar vooralsnog zijn daarover geen signalen naar buiten gekomen. Waarschijnlijk komt dit doordat dergelijke transacties transparant en traceerbaar zijn op de blockchain. Uitgekookte rijke Russen doen het dus niet op die wijze, zo is de gedachte.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.