Marijn Jongsma Premium Corner

Het inflatiespook is een ongrijpbare pestkop, en de bestrijders hebben zichzelf klem gezet

30 maart 2021Leestijd: 5 minuten

Gaat de inflatie weer stijgen? Economen en beleggers zijn er niet uit, maar de angst voor de gevolgen zorgt nu al voor slapeloze nachten, schrijft Marijn Jongsma. De bestrijding ervan is er niet makkelijker op geworden.

Laden…

Het inflatiespook is een ongrijpbare pestkop

Gaat de inflatie weer stijgen? Economen en beleggers zijn er niet uit, maar de angst voor de gevolgen zorgt nu al voor slapeloze nachten, schrijft Marijn Jongsma. De bestrijding ervan is er niet makkelijker op geworden.

Wordt 2021 inderdaad het jaar van Het Grote Herstel? Dat zou wel eens tot een sterk stijgend prijspeil kunnen leiden, al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom dat níet het geval zal zijn. Trekt de inflatie wel aan, dan moeten centrale banken zeer behoedzaam te werk gaan.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.