Jeroen van Wensen Premium Corner

Vermogenstaks op basis van werkelijk rendement weer een stap dichterbij

07 juli 2020Leestijd: 3 minuten

Iedereen voor, en niemand tegen. De 150 Tweede  Kamerleden stemden vorige week voor een vermogensbelasting die uitgaat van het werkelijke rendement — in plaats van het huidige fictieve, of forfaitaire rendement. Een dag later presenteerde de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) een plan om snel over te kunnen stappen op een stelsel met werkelijke rendementen, schrijft Jeroen van Wensen. Dat plan steekt goed in elkaar, maar de politiek zal eerst zelf harde noten moeten kraken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.