Marijn Jongsma Premium Corner

Een minder mondiale economie is voor arme landen rampzalig

21 april 2020Leestijd: 2 minuten

Er is een enorme behoefte om de coronacrisis te zien als een gebeurtenis die blijvende veranderingen teweegbrengt. Bovenaan het lijstje staat het verlangen naar deglobalisering, oftewel een minder mondiale economie. Maar erg sociaal is deze wens niet, schrijft Marijn Jongsma.

Volgens de mensenrechten-organisatie Human Rights Watch staan er in Azië talloze banen op het spel omdat grote kledingmerken orders hebben geannuleerd. Volgens de organisatie is al een miljoen werknemers in de textielindustrie van Bangladesh ontslagen of tijdelijk op non-actief gezet. Intussen zijn de betrokken overheden niet in staat om de loonkosten grotendeels over te nemen, zoals in Nederland het geval is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.