Servaas van der Laan Premium Corner

Zuckerberg heeft gelijk: we zijn ‘domme idioten’

10 april 2018Leestijd: 3 minuten

Niet Mark Zuckerberg of Facebook, maar wij, de gebruikers, zijn het probleem. Zolang we de diensten van dit soort bedrijven blijven gebruiken, is al het gejammer nauwelijks serieus te nemen.

Toen een vriend hem in 2004 vroeg hoe hij aan de e-mail-adressen en foto’s kwam van vierduizend medestudenten aan Harvard, antwoordde Mark Zuckerberg: ‘Geen idee, ze vertrouwen me. De stomme idioten.’ De conversatie, die in 2010 uitlekte, is exemplarisch voor de manier waarop Zuckerberg met zijn gebruikers omgaat, en vice versa. De Facebook-baas breekt belofte na belofte, maar komt er altijd mee weg. Sterker nog: Facebook blijft maar groeien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.