Jean Dohmen Premium Corner

Politici rommelen maar wat aan met hervorming hypotheekrenteaftrek

24 mei 2016

Nu de economie aantrekt, de rente historisch laag is en de huizenprijzen stijgen, gaan er stemmen op om de aftrek van hypotheekrente verder te beperken. Als het is opgehouden met regenen en de zon weer schijnt, is het tijd om het dak te repareren. De economen die daarvoor pleiten, hebben zeker een punt. De fiscale subsidieregeling voor het eigen huis verstoort de keuzes die consumenten maken en drijft de prijzen op, wat het ontstaan van zeepbellen in de hand werkt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.