economie

Nieuwe baan voor oud-minister Jan Kees de Jager bij KPN

21 juli 2014

Oud-minister Jan Kees de Jager zal binnenkort beginnen als financieel topman bij KPN. De Jager treedt op 15 augustus in dienst bij het telecombedrijf, waarna hij per 1 november aantreedt als financieel directeur.

De formele benoeming van de CDA’er zal volgen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in september wordt gehouden.

Bonussen

Voorzitter Jos Streppel van de raad van commissarissen van KPN zegt dat De Jager de beste kandidaat is voor de functie. De Jager mag rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en hij komt nog in aanmerking voor bonussen.

De 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart was hij even politiek actief als verkenner in de gemeente Rotterdam.

Historie

Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ict-bedrijf dat hij mede heeft opgericht. De Jager zegt in een verklaring dat hij ‘zeer blij’ is met ‘deze mooie baan als CFO’. ‘KPN is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een dynamische markt.’

KPN gaat nog op zoek naar een commercieel directeur. Deze rol wordt tijdelijk vervuld door bestuursvoorzitter Eelco Blok.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.