economie

Nog geen oplossing voor Polare, faillisement dreigt

07 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De deuren van boekhandelketen Polare blijven zeker tot dinsdag dicht. Polare heeft een akkoord bereikt met ING en ABN AMRO over een reddingsplan, maar het Centraal Boekhuis (CB) geeft niet thuis.

Polare heeft uitstel van betaling gevraagd, maakte het bedrijf vrijdag tijdens een persconferentie bekend.

Erfgoed

Een faillissement is voor nu afgewend, maar hoe het nu verder moet met de keten is nog onbekend. Behalve het CB weigeren volgens president-commissaris Carel Bikkers ook drie grote uitgevers mee te werken aan de doorstart.

Bikkers van Polare doet een beroep op politiek en uitgevers om ‘het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan’.

Winkels

Polare is een samenvoeging van de ketens de Slegte en Selexyz. Eind januari sloten de vestigingen, om het voortbestaan van de winkels veilig te stellen. De keten heeft ongeveer 350 medewerkers en eind november schrapte Polare al 75 arbeidsplaatsen.

Investeringsmaatschappij ProCures kocht de Selexyz-winkels in 2012 voor 3,5 miljoen euro. Het CB schrapte toen een flink deel van zijn vorderingen op Selexyz. Daarna volgde de fusie met de Slegte, en liepen de schulden snel op van 7,7 miljoen naar 12,8 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.