economie

Bitcoinbeurs Mt. Gox vraagt om uitstel betaling: schuld van 46 miljoen euro

28 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Mt. Gox, tot voor kort de grootste handelsplaats voor bitcoins, heeft in Tokio bescherming voor faillissement aangevraagd. De bitcoinbeurs kampt met een schuld van omgerekend ruim 46 miljoen euro.

Dat heeft een advocaat van Mt. Gox vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Tokio, schrijft The Wall Street Journal.

Bitcoins gestolen

Het bedrijf erkent dat er inderdaad bitcoins zijn gestolen. In totaal zijn 850.000 bitcoins met een waarde van ruim 364 miljoen euro door onbekenden ontvreemd.

Het grootste aantal, 750.000, waren bitcoins die particulieren op Mt. Gox probeerden te verhandelen. De rest behoorde tot het bedrijfskapitaal van Mt. Gox.

Speculaties

De bitcoinbeurs staakte de handel begin februari vanwege ‘een bug’ in het systeem. Begin deze week verdween het bedrijf helemaal. De website ging op wit en op het Twitteraccount waren alle tweets verwijderd.

Toen al werd er gespeculeerd dat er voor miljoenen aan bitcoins op de site waren gestolen. Deze berichten worden nu door het bedrijf definitief bevestigd. Amerikaanse en Japanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar Mt Gox.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.