economie

Grootste beursgang sinds 2006 op Euronext Amsterdam

31 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De Amsterdamse beurs viert vrijdag de grootste beursgang sinds 2006. Kabelbedrijf Altice brengt aandelen à 28,25 euro per stuk op de markt.

Daarmee krijgt het bedrijf een beurswaarde van 5,7 miljard euro.

Primeur in Europa

In totaal plaatst Altice voor zo’n 1,3 miljard euro aandelen. Uiteindelijk kan de opbrengst oplopen tot 1,5 miljard euro. Daarmee is het ook de grootste beursgang ooit van een kabelbedrijf in Europa.

Het in Luxemburg gevestigde Altice is actief in Frankrijk, België, Luxemburg, Portugal, Zwitserland, Israël en de overzeese gebieden van Frankrijk. Het bedrijf biedt in die landen televisie, internet en vaste telefonie via de kabel en is daarmee vergelijkbaar met Ziggo en UPC.

Schulden

Het geld dat de onderneming ophaalt met de beursgang, zal worden gebruikt om de schuldenlast te verlagen. Altice nam in november de activiteiten van Orange in de Dominicaanse Republiek voor 1,4 miljard dollar over.

De overnamehonger van het concern is daarmee nog niet gestild. Topman Dexter Goei gaf in een toelichting op de beursgang aan dat Altice zich op overnames blijft richten en nog genoeg aantrekkelijke opties daarvoor ziet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.