economie

Grootste terugroepactie Volkswagen ooit voor Tiguan en DSG

14 november 2013Leestijd: 1 minuut

Volkswagen roept wereldwijd 800.000 voertuigen van het model Tiguan en/of met een DSG-transmissie terug naar de garage. Het gaat om de grootste terugroepactie in de geschiedenis van de Duitse autobouwer.

Dat heeft Volkswagen donderdag bekendgemaakt.

Lichtuitval

Ruim 800.000 Volkswagen-eigenaren zijn wereldwijd opgeroepen voor een extra beurt bij de garage. In Nederland gaat het om 9.500 Tiguans die geproduceerd zijn tussen 2008 en 2011, meldt Autmotive.

Bij de compacte SUV is een probleem met de zekering geconstateerd waardoor de lichten kunnen uitvallen.

Storingen

Ook worden in Nederland ongeveer 35.000 Volkswagens met een zeventraps DSG-versnellingsbak naar de dealer gehaald. In landen met een heet en vochtig klimaat kunnen de DSG-transmissies voor storingen zorgen.

In Nederland bestaat dit risico nauwelijks, maar de voertuigen worden hoe dan ook van een andere olie voorzien als extra service.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.