economie

McDonald’s beëindigt na veertig jaar samenwerking met Heinz

26 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

McDonald’s haalt alle producten van Heinz uit het assortiment, in verband met een bestuurswissel. Heinz wordt sinds kort geleid door Bernardo Hees, de voormalig topman van hamburgerrivaal Burger King.

Meer dan veertig jaar gebruikte McDonald’s ketchup en andere producten van Heinz.

‘Als gevolg van de recente wijzigingen in het management bij Heinz hebben we besloten om op termijn over te stappen naar andere aanbieders’, stelt McDonald’s in een verklaring. ‘We hebben met Heinz gesproken en zijn van plan om er samen voor te zorgen dat de overgang ordelijk verloopt.’

Ketchup

De 43-jarige Braziliaan Bernardo Hees was sinds 2010 de topman van fastfoodketen Burger King. Heinz wil nog niet reageren op de verklaring van een van hun grootste afnemers.

Het beëindigen van de samenwerking met Heinz heeft weinig invloed op de Nederlandse markt, hier gebruikt de fastfoodketen al een hele tijd ketchup van de Duitse leverancier Develey.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.