Aantal werkende 65-plussers in tien jaar verdubbeld

30 augustus 2013Leestijd: 1 minuut

Het aantal werkende 65-plussers is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Werkten er in 2003 73.000 personen van boven de 65 jaar, in het eerste kwartaal van dit jaar was het aantal werkende 65-plussers opgelopen naar 182.000.

Dat schrijft dagblad Trouw vrijdag.

Onzeker

Het aandeel van 65-plussers in de beroepsbevolking steeg in het eerste kwartaal van dit jaar van ruim 1 procent naar 2,4 procent. De toename zou komen door de onzekere financiële toekomst van veel 65-plussers.

Volgens de bracheorganisatie voor uitzendbureaus NBBU wordt ook de uitzendmarkt voor 65-plussers steeds groter. Uitzendbureau 65plus zag bijvoorbeeld het aantal aanmeldingen twee jaar achter elkaar toenemen met 10 procent.

Gisteren werd bekend dat veel 65-plussers op hun AOW-uitkering worden gekort. Het kabinet verlaagt de AOW voor de drie miljoen gepensioneerden in Nederland met 25 euro per maand. Alleenstaande ouderen krijgen nu een AOW van ongeveer 1.000 euro, getrouwde stellen gezamenlijk 1.400 euro.

Tom Reijner
Tom Reijner (1986) werkte van augustus 2013 tot januari 2018 op de webredactie.
Lees meer
Tom Reijner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.