UWV schrapt duizenden banen vanwege bezuinigingen

15 april 2013Leestijd: 1 minuut

Bij uitkeringsinstantie UWV verdwijnen de komende jaren duizenden banen als gevolg van forse bezuinigingen. Tot 2018 moet het UWV 440 miljoen euro bezuinigen, zoals is vastgelegd in het Regeerakkoord.

Dat staat in het jaarverslag dat de uitkeringsinstantie maandag heeft gepubliceerd. Het aantal arbeidsplaatsen zal worden teruggebracht van 18.500 in 2010 naar 14.500 in 2018.

Personeel

Het UWV zal vooral bezuinigen op de dienstverlening aan werkzoekenden. Deze moet verregaand worden geautomatiseerd en het aantal vestigingen moet worden teruggebracht.

In 2011 kondigde het UWV al aan dat vijf- tot zesduizend zouden verdwijnen. Vorig jaar maakte de uitkeringsinstantie echter bekend dat een deel van het overtollig personeel toch tijdelijk langer kon blijven om het groeiende aantal werklozen op te vangen.

Het UWV liet in november nog weten tijdelijk extra personeel in te zetten om de sterke groei van het aantal WW-uitkeringen te kunnen verwerken. Ook voor de begeleiding van werkzoekenden werden extra medewerkers ingezet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.