Top Rabobank ruziet na ontslag bestuurslid

05 april 2013Leestijd: 1 minuut

Binnen de top van de Rabobank is een ernstige ruzie ontstaan tussen bestuursvoorzitter Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink. Aanleiding hiervoor was het ontslag van bestuurslid Gerlinde Silvis.

Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van diverse bronnen. De Rabobank spreekt zelf niet van ruzie maar van ‘ongemak in de verhoudingen’.

Conflict

Bruggink zou de afgelopen weken zes keer de vergadering van de raad van bestuur hebben laten schieten, mede vanwege het conflict. De andere commissarissen hebben veel moeite moeten doen om hem weer te laten komen.

Moerland zou andere bestuurders niet hebben betrokken bij het besluit om Silvis weg te sturen. Volgens ingewijden ligt het geschil dieper dan alleen het ontslag. Het conflict houdt verband met de toenemende druk op Rabobank. De Libor-affaire speelt daarbij een grote rol.

President-commissaris Lense Koopmans van Rabobank zegt naar aanleiding van het bericht in de krant dat de situatie inmiddels weer is genormaliseerd. De raad van bestuur functioneert naar de mening van de raad van commissarissen naar ‘tevredenheid’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.