Storing ING en iDeal voorbij, geen aanwijzing voor hack

05 april 2013Leestijd: 1 minuut

Klanten van ING kunnen weer bij bij hun digitale rekeningoverzicht. Ook kan er weer met iDeal worden betaald. De technische storing is verholpen.

Dat heeft ING-woordvoerder Jeroen Baardemans bevestigd aan elsevier.nl.

De storing duurde van 13.15 uur tot 14.30 uur en had tot gevolg dat klanten van ING niet konden inloggen op hun internetbankieren.

Geen verband

Volgens Baardemans heeft deze storing niets te maken met de problemen van woensdag. Hoe deze fout heeft kunnen ontstaan, kan ING niet zeggen. De bank gaat de zaak onderzoeken om in het vervolg dergelijke fouten te voorkomen en om de communicatie in de toekomst te verbeteren.

Helemaal uitsluiten dat er binnenkort nieuwe storingen zullen ontstaan, kan ING niet. ‘Het blijft techniek,’ zei Baardemans. Ook kan een cyberaanval niet worden uitsgelosten, ‘maar daar zijn geen aanwijzingen voor’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.