PVV wil economie stimuleren met btw-vrije maand

04 april 2013Leestijd: 1 minuut

De PVV komt met een opmerkelijk voorstel om de economie uit het slop te trekken. In de maand juni zouden Nederlanders geen btw moeten betalen om zo de koopkracht te laten toenemen.

Dat staat in het tienpuntenplan voor de Nederlandse economie dat de partij van Geert Wilders donderdag presenteert.

Ontwikkelingshulp

Door een maand lang geen btw te heffen, worden producten en diensten goedkoper. Dat levert meer koopkracht op, beredeneert de partij. De PVV wil de kosten dekken door het bedrag van 4,3 miljard euro die Nederland dit jaar uitgeeft aan ontwikkelingshulp op zak te houden.

‘Deze maatregel zorgt ervoor dat burgers niet meer de hand op de knip houden,’ zegt Wilders tegen De Telegraaf.

Sympathiek

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) laat aan de krant weten dat hij niets ziet in het voorstel. ‘Dit plan klinkt sympathiek en zal het ongetwijfeld goed doen aan de borreltafel. Het slaat echter een onverantwoord gat in de begroting,’ zegt Weekers.

Andere voorstellen uit het tienpuntenplan van de PVV zijn: belastingverlaging, niet korten op pensioenen, de accijns op brandstof verlagen en meer wegen aanleggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.