Kabinet: vertrouwen in sociaal overleg, geen deadline

08 april 2013Leestijd: 1 minuut

Het kabinet voelt niets voor een deadline voor de duur van het sociaal overleg tussen werkgevers en werknemers. Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) heeft nog steeds vertrouwen in een positief resultaat.

Dat schrijft Asscher maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer heeft het kabinet om opheldering gevraagd nadat werkgeversvoorman Bernard Wientjes zei dat het overleg waarschijnlijk nog weken zou duren.

Agenda

D66-leider Alexander Pechtold wil dat het kabinet vakbonden en werkgevers een deadline stelt. Het kabinet ziet daar echter niets in.

‘Het betreft een brede en ingewikkelde agenda waarbij het kabinet het van groot belang vindt dat hiervoor een zo breed mogelijk draagvlak bestaat,’ schrijft Asscher. Volgens de minister is er sinds 26 maart, de startdatum van het overleg, veel werk verricht.

Polder

Het kabinet ging er in eerste instantie vanuit dat de sociale partners eind maart een akkoord zouden bereiken over de arbeidsmarkt. Pechtold zegt dat het kabinet ‘zich niet langer moet uitleveren aan de polder’ en een ‘harde deadline’ moet hanteren.

Bronnen bij bonden en werkgevers sluiten niet uit dat het sociaal overleg volgende week wordt afgerond. Wientjes zei vrijdag dat over veel lastige dossiers nog besluiten moeten vallen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.