Geruchten miljardenovername telecomreus Vodafone

02 april 2013Leestijd: 1 minuut

AT&T en Verizon Communications overwegen gezamenlijk de Britse telecomreus Vodafone over te nemen. De Amerikaanse telecombedrijven zouden een bod willen uitbrengen van 260 pence per aandeel, een premie van 39 procent op de laatste slotkoers van Vodafone.

Dat meldt de website FT Alphaville dinsdag op basis van ‘doorgaans betrouwbare bronnen’ uit de industrie.

Grootste overname ooit

Het bod zou Vodafone een totale waardering geven van 245 miljard dollar (191 miljard euro). Daarmee zou sprake zijn van de grootste overname ooit.

Volgens FT Alphaville zou Verizon de deelneming van 45 procent van Vodafone in Verizon Wireless uitkopen, terwijl AT&T alle niet-Amerikaanse onderdelen van Vodafone zou overnemen. De betrokken bedrijven wilden geen commentaar geven op het bericht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.