‘Aandeelhouders geven top KPN motie van wantrouwen’

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

De kans is groot dat de aandeelhouders van telecomprovider KPN het bestuur en de commissarissen een motie van wantrouwen geven. Vermoedelijk wordt de KPN-top geen decharge gegeven voor hun uitgevoerde taken in het afgelopen jaar.

Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag.

De krant heeft het rapport in handen van stemadviesbureau KPN ISS waarin aandeelhouders wordt geadviseerd niet akkoord te gaan met het beleid van het bestuur in het afgelopen jaar.

Groot verlies

Het advies wijst de aandeelhouders erop dat ze nu moeten instemmen met een uitgifte van 3 euro per aandeel, terwijl het bedrijf een bod van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim van 8 euro per aandeel vorig jaar nog afwees.

KPN zag de financiële positie het afgelopen jaar flink verslechteren. Sinds bestuursvoorzitter Eelco Blok aantrad, verloor de provider ruim 11 miljard euro aan beurswaarde.

Een motie van wantrouwen is niet meteen desastreus voor het management van KPN. América Móvil steunt de top wel, in ruil voor twee plekken in de raad van commissarissen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.