‘Ton Heerts gaat opvolger vakcentrale FNV niet leiden’

14 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De FNV moet na 1 mei op zoek naar een nieuwe voorzitter. Interim-voorzitter Ton Heerts is niet beschikbaar voor het leiderschap van de opvolger van de FNV.

Dat melden bronnen donderdag aan RTL Nieuws. Wie Heerts gaat opvolgen, is niet duidelijk.

Onenigheid

Heerts werd in juni vorig jaar aangesteld als interim-voorzitter van de FNV. Op 1 mei zal de FNV overgaan in De Vakbeweging.

Na onenigheid tussen de verschillenden bonden van FNV over het pensioenakkoord in 2011 werd besloten dat er een nieuwe vakbeweging moest komen. Hierbij waren vijf kwartiermakers betrokken onder leiding van staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA, Sociale Zaken).

Onderhandelingen

Heerts heeft nooit in het openbaar laten weten of hij De nieuwe Vakbeweging wil leiden, maar ingewijden zeggen nu dat hij zich niet kandidaat stelt.

Vrijdag gaan de officiële onderhandelingen van start tussen werkgeversorganisaties en vakbonden. Zij hebben de afgelopen weken al overlegd waar er ruimte zit om eventuele compromissen te sluiten wat betreft de arbeidsmarkt. Als zij een akkoord bereiken, leggen ze dit voor aan het kabinet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.