Staatsbank ABN AMRO boekt flinke winststijging

01 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De winst van de genationaliseerde ABN AMRO is het afgelopen jaar met 38 procent gestegen naar 948 miljoen euro. Een nettoverlies van 97 miljoen euro in het laatste kwartaal bracht de winststijging niet in gevaar.

Dat heeft de staatsbank vrijdag bekendgemaakt.

De bank zal 250 miljoen euro aan dividend uitkeren aan de staat.

Fortis

Door de integratie van de onderdelen van het voormalige Fortis maakte de bank het laatste kwartaal een nettoverlies van 97 miljoen euro. Die operatie is nu afgerond.

Bestuursvoorzitter, oud-minister en voormalig topman van DSB Bank Gerrit Zalm is tevreden over het resultaat van de operatie. ‘Met genoegen stel ik vast dat wij deze complexe operatie met relatief weinig overlast voor onze klanten, op schema en binnen het budget hebben afgerond,’ zei Zalm.

Nationalisering

De bank heeft aangegeven de komende jaren minder aan dividend te willen uitkeren om de kapitaalbuffer te vergroten.

ABN AMRO werd in 2008 door de Nederlandse staat voor 16,8 miljard euro overgenomen. De staat is van plan om de bank met een beursgang in 2014 weer te verkopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.