Koers euro bereikt laagste stand sinds november

27 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De koers van de euro is woensdag voor het eerst sinds november gezakt onder de 1,28 dollar. De Europese munteenheid noteerde tegen het eind van de ochtend een koers van rond de 1,2790. Bij het slot van de beurs dinsdag was dat nog 1,2850 dollar.

Nadat de internationale geldschieters begin deze week een nieuw akkoord bereikten met Cyprus steeg de koers van de euro juist.

Eurozone

De koers werd maandag onder druk gezet door angst onder beleggers na een uitspraak van eurogroep-voorzitter minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën). Zij vreesden dat de banken in de eurozone harder zouden worden aangepakt.

Dijsselbloem kwam door zijn uitspraken onder vuur te liggen, maar zegt zelf dat hij verkeerd is geciteerd. Duitsland laat woensdag weten nog steeds pal achter de benoeming van Dijsselbloem als voorzitter van de eurogroep te staan.

Maandag daalde de koers van de euro ook vanwege de uitspraak van Dijsselbloem. De Europese munt zakte toen tot 1,2850.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.