Duizenden banen verdwijnen bij TNT Express

25 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De komende drie jaar verdwijnen ongeveer vierduizend banen bij TNT Express. Deze maatregel maakt deel uit van de nieuwe strategie, die de winstgevendheid van het koeriersbedrijf moet opkrikken.

Dat heeft TNT Express maandag bekendgemaakt. TNT richt zich vooral op de Europese markt en wil activiteiten in Brazilië en China van de hand doen.

Besparingen

De reorganisatie kost het bedrijf de komende drie jaar ongeveer 150 miljoen euro. In 2015 levert de bezuinigingsronde zo’n 220 miljoen euro aan besparingen op.

TNT gaat ervan uit dat de economische omstandigheden voor de komende jaren onzeker blijven. Als de omstandigheden in Europa normaliseren, moet het mogelijk zijn de omzet in de periode tot en met 2015 met ongeveer 2 procent te laten groeien.

Naar verwachting kan TNT de verkoop van Chinese activiteiten binnenkort afronden. De voorbereidingen voor de verkoop in Brazilië zijn inmiddels gestart.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.