‘Dell doelwit van activistische aandeelhouder’

06 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De activistische investeerder Carl Icahn lijkt zich te mengen in de strijd rond de zeggenschap over computerfabrikant Dell. Icahn heeft een belang van ongeveer 6 procent in computermaker Dell opgebouwd.

Dat meldt de financiële nieuwszender CNBC woensdag.

Tegenhouden overname

Mogelijk zou investeerder Icahn zijn belang willen gebruiken om de overname van het bedrijf door topman en oprichter Michael Dell tegen te houden.

Dell wil het bedrijf dat hij in de jaren 80 oprichtte met hulp van een investeringsmaatschappij, voor 24,4 miljard dollar van de beurs halen. Veel beleggers morren dat de overnameprijs aan de magere kant is. Het bestuur van Dell verzekerde woensdag echter dat er voor de aandeelhouders niet meer in zit.

Aparte verkoop

De raad van bestuur, exclusief de topman zelf, heeft naar eigen zeggen echter ‘agressief onderhandeld’ om de beste prijs uit het vuur te slepen.

Ook andere strategische opties, waaronder de aparte verkoop van onderdelen om meer waarde te creëren, zijn volgens de bestuurders uitputtend onderzocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.