Albert Heijn bereikt toch akkoord met FNV over cao

21 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Albert Heijn en FNV Bondgenoten hebben alsnog een akkoord bereikt over de cao voor distributiemedewerkers. Volgens de supermarktketen heeft de FNV zich aangesloten bij het vorige week al met CNV overeengekomen cao.

Albert Heijn zegt dat er een aantal kleine wijzigingen in de uitwerking is aangebracht. De supermarktketen is blij dat de rust kan wederkeren.

Loonsverhoging

Afgelopen week staakten enkele medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn. De supermarktketen zegt dat de bevoorrading van de winkels nooit in het geding is geweest. FNV schetste onterecht het beeld dat er massaal werd gestaakt.

Albert Heijn en de vakbonden zijn een loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar overeengekomen. Ook garandeert Albert Heijn dat de medewerkers van distributiecentra, ook uitzendkrachten, hun banen niet verliezen.

Verbeteringen

FNV-campagneleider Ron Meyer spreekt van ‘significante verbeteringen’ ten opzichte waartoe Albert Heijn eerder bereid was.

CNV reageert ‘content’ op de overeenstemming. ‘Op 99 procent van het akkoord is niets veranderd. Dat geeft aan dat de gemaakte afspraken op veel steun konden rekenen onder het personeel,’ zegt CNV-bestuurder Michiel Wallaard.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.