Pensioenen 750.000 Nederlanders toch niet gekort

19 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Voor ongeveer 750.000 Nederlanders gaat de eerder aangekondigde pensioenkorting voorlopig niet door. Door een versoepeling van de regels kunnen pensioenfondsen toch de volledige pensioenen uitkeren.

Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. Het gaat om een half miljoen deelnemers van het fonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf en deelnemers van elf andere fondsen.

Rente

De Nederlandsche Bank kondigde eerder aan dat 28 pensioenfondsen dankzij nieuwe regels niet hoeven te korten. De fondsen berekenen hun vermogen via een iets gunstigere rente. Ook staan de fondsen er gunstiger voor dan eerder werd gedacht.

Ambtenarenpensioenfonds ABP kondigde eerder deze maand aan dat het fonds de pensioenen per 1 april met 0,5 procent gaat korten.

Mogelijk moeten de pensioenen in 2014 verder worden gekort. Het fonds schat dat de korting van 1,6 procent zal zijn. In totaal moeten 75 pensioenfondsen kortingen doorvoeren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.