Bernanke: Amerikaanse economie nog lang niet hersteld

15 februari 2013Leestijd: 1 minuut

President Ben Bernanke van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, is uitgesproken negatief over de staat van het herstel van de Amerikaanse economie.

Volgens de Fed-voorzitter is de Amerikaanse economie met een werkloosheid van bijna 8 procent ‘verre van geheel gezond’. Hij zei dit vrijdag op de G20-top in Moskou.

Bernanke herhaalde zijn toewijding aan de monetaire steunprogramma’s van de Fed, ondanks kritiek dat die steunoperaties de dollar zouden verzwakken en dreigen te leiden tot een zogenoemde ‘valutaoorlog’.

Werkgelegenheid

Bernanke stelde dat door het versterken van de Amerikaanse economie de wereldeconomie ook profiteert.

‘De Federal Reserve zal blijven doorgaan met het bieden van gepast monetair beleid om zo maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit te bevorderen. De Verenigde Staten gebruiken binnenlandse beleidsinstrumenten om binnenlandse doelen te bereiken.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.