economie

‘KPN gaat fors snijden in personeel mobiele divisie’

22 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Telecomaanbieder KPN gaat snijden in zijn consumentenactiviteiten. Personeel van KPN Consumer Mobile rekent op een forse ontslagronde. KPN zegt het exacte aantal banen dat verdwijnt, nog niet te kennen.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Marktaandeel

Een woordvoerder van KPN gaf dinsdag aan dat het banenverlies een onderdeel is van de eerder aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwijnen tot eind 2013 in totaal vier- tot vijduizend banen bij het telecombedrijf .

‘Ons marktaandeel in de mobiele markt voor consumenten staat onder druk,’ schrijft directielid Jesper Eriksen in de interne memo die De Telegraaf heeft ingezien.

Cruciale fase

‘Op dit moment zijn, in vergelijking met onze concurrenten, onze operationele kosten te hoog en is de snelheid waarmee we ons aanpassen aan en anticiperen op de markt te laag. We bevinden ons als KPN en Consumer Mobile dus in een cruciale fase.’

KPN geeft tegen de krant aan begin februari de ondernemingsraad te informeren over het aantal banen dat zal verdwijnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.