economie

Dow Jones en S&P 500 op hoogste niveau in vijf jaar

17 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Dankzij gunstige cijfers over de Amerikaanse huizen- en banenmarkt stuwden beleggers op Wall Street de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index op naar de hoogste stand in 5 jaar.

Ruim een half uur voor het slot noteerde de Dow 0,7 procent hoger op 13.611,37 punten.De S&P 500 steeg ook 0,7 procent en kwam daarmee op 1482,47 punten. Voor beide graadmeters zijn het de hoogste niveaus sinds december 2007.

Nasdaq

De Nasdaq ging 0,6 procent vooruit tot 3136,71 punten. De door technologiefondsen gedomineerde graadmeter bereikte daarmee de hoogste stand sinds september vorig jaar.

Een uur voor de openingsbel werd bekendgemaakt dat het aantal in aanbouw genomen woningen in december flink is gestegen. Tegelijkertijd kwam naar buiten dat minder Amerikanen vorige week een eerste aanvraag voor een uitkering hebben ingediend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.