economie

Beslaglegging jacht Steve Jobs opgeheven

24 december 2012Leestijd: 1 minuut

De beslaglegging op het jacht van wijlen Steve Jobs is maandag opgeheven. Een Franse ontwerper had beslag laten leggen op het net afgebouwde jacht, maar het vaartuig mag de haven van Amsterdam nu weer verlaten.

Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag. De Franse ontwerper Philippe Starck liet vorige week beslag leggen op het jacht van de oprichter van Apple.

Starck zei dat hij nog 3 miljoen euro tegoed had voor zijn medewerking aan het vaartuig. Volgens het FD hebben de erven van Jobs een garantie afgegeven voor het openstaande bedrag.

Oplevering

Het jacht, dat ruim 100 miljoen euro waard is, is gebouwd door Koninklijke De Vries in Aalsmeer en ligt in de Amsterdamse haven. Jobs en zijn gezin wilden met Venus, zoals het schip heet, de wereld over varen maar de computergoeroe maakte de oplevering niet meer mee. Hij overleed op 5 oktober vorig jaar.

Het 70 meter lange jacht werd in oktober opgeleverd. Jobs werkte jarenlang met Starck aan het ontwerp.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.