Syp Wynia Premium Corner

Achter afschaffen van contant geld schuilt dubieuze missie

22 augustus 2015

Veel grote gemeenten doen contant geld in de ban: in onder meer Leiden, Tilburg en Amersfoort is de kassa bij publieksbalies afgeschaft, zodat burgers er enkel nog kunnen pinnen. Achter de afschaffing van contant geld schuilt een een dubieuze missie, schreef Syp Wynia in 2015 al. Lees hier zijn analyse.

De gedachte achter het verbieden van bankbiljetten en munten is een aanslag op de keuzevrijheid en op de individuele vrijheid in het algemeen. Dan kun je de Volkswagen Golf ook wel verbieden omdat het de favoriete vluchtauto van geboefte is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.