Syp Wynia Premium Corner

Juichverhalen over hoogopgeleide Syriërs verstommen

09 augustus 2016

Een jaar geleden kwam er een nooit eerder vertoonde asielzoekersstroom uit Afrika en Azië op gang, ook naar Nederland. Ongeveer de helft van hen kwam uit Syrië (of zei daarvandaan te komen). In de volgende maanden bleek de reactie van de Nederlandse overheid uit diverse facetten te bestaan: draagvlak zoeken, sussen, tegenhouden en ontmoedigen. Om te beginnen werden gemeenten bewerkt om zowel te zorgen voor noodopvang in asielzoekerscentra als voor woningen voor ‘statushouders’ – asielzoekers die al een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.