economie Premium Corner

Afschaffing minimumjeugdloon kan juist nadelig uitpakken voor jongeren

25 april 2016Leestijd: 1 minuut

Het was een knap staaltje public relations van PvdA- minister van Sociale Zaken Lodewijk ­Asscher. Tijdens een persconferentie maakte hij vorige week onder luid applaus van jongeren bekend dat het minimumjeugdloon, dat geldt voor jongeren tot 23 jaar, wordt afgeschaft voor 22-jarigen (in 2017) en 21-jarigen (in 2019). Het jeugdloon voor 18 tot 20-jarigen gaat stapsgewijs omhoog. Asscher was helemaal ‘de man’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.