economie

Te koop: Opgepoetste zwaan in Assen

17 februari 2016Leestijd: 2 minuten

Jan met de pet hadden de opdrachtgevers van Villa Helena niet voor ogen toen ze in 1876 dit statige huis in Assen lieten bouwen. Hier woonden notabelen, zoals de directeur van het ziekenhuis.

Het logo, centraal in de voorgevel, is een majestueuze zwaan. Die zwaan wordt verlicht door een spotje en wordt tegen regen beschermd door een brede overkapping die wordt gedragen door ranke, met ornamenten versierde pilaren. Onder de zwaan is een balkon.

Nieuwe klasse

Vastgoedbedrijf Re-Z BV kocht het huis in 2004 als investering voor 500.000 euro. Het was vergane glorie. Stuc viel van de muren, sanitair, keuken en vloeren waren verouderd: de zwaan was eerder een lelijk eendje. Re-Z renoveerde het huis voor ruim 2 ton. Het resultaat is een huis met klasse in goede staat.

De drie kamers beneden zijn mooi. Plafonds zijn hoog en met ornamenten versierd. De middelste kamer beneden heeft bovendien een prachtige serre met glas-in-loodramen. En fijn voor de winter is de houtkachel. Op de vloeren ligt parket. De keuken is ruim en ziet er strak en tijdloos uit. Daarachter is een werkkamer.

Speels

Boven sieren engeltjes het plafond. De ronde raampjes, als zonnetjes, geven een speels effect. Met liefst vijf slaapkamers zou een gezin hier prima kunnen toeven. Je loopt elkaar niet voor de voeten met 308 vierkante meter aan woonoppervlak, plus een kelder, zolder, schuurtje en dakterras.

Re-Z zette het huis een jaar geleden te koop voor 729.500 euro. De ruime villa, in de ‘paleizenbuurt’ van Assen, ligt vlak bij het station en het stadscentrum. Gezien de bijzondere bouw, de goede staat en de prettige locatie is de vraagprijs niet onlogisch.

Elsevier nummer 8, 27 februari 2016

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.