‘Nieuw budgetmodel iPhone komt al in maart’

03 februari 2016Leestijd: 2 minuten
'AFP'

Eerder dan gewoonlijk presenteert Apple midden maart een reeks nieuwe producten, waaronder een nieuwe versie van de iPhone. Het budgetmodel moet de verkoop van de telefoons een nieuwe boost geven.

Niet in het najaar, maar al op 15 maart heeft Apple een volgende keynote gepland. Volgens de doorgaans goed ingelichte website 9to5mac worden de nieuwe producten daar bekendgemaakt.

Naast een nieuwe versie van de iPad Air en een vernieuwd model van de Apple Watch kondigt het Amerikaanse bedrijf dan ook een nieuw model van de iPhone aan. Het toestel wordt de vervanger van de iPhone 5s, die in 2013 uit werd uitgebracht.

Budgetmodel

De Iphone 5se (se staat voor ‘special edition’) heeft het uiterlijk van de 5s, met dezelfde schermafmeting. Volgens de Frankfurter Allgemeine wordt de 5se aan de binnenkant wel een duidelijke verbetering. De processor en de camera zijn hetzelfde als die in de nieuwste iPhone 6S, net als de beschikbare kleuren (goud, zilver, roze-goud).

De nieuwe iPhone zal naar verwachting worden verkocht vanaf begin april. Dan verdwijnt de 5s uit de winkels. Het eerdere budgetmodel van Apple, de 5c, werd al niet meer verkocht. De prijs van de 5se zal rond de 500 euro liggen.

Problemen

Met de introductie van een nieuw model iPhone wil Apple de tegenvallende groei in het afgelopen kwartaal stuiten. Ondanks een recordwinst van 16,9 miljard euro, verkocht Apple amper meer van de bekende telefoons dan in het jaar ervoor. Topman Tim Cook zei dat het bedrijf halverwege dit jaar de eerste omzetdaling in tien jaar verwacht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.